5 solutii pentru afaceri dupa pandemie

5 Soluţii pentru afaceri după pandemie

Vedeţi mai jos care sunt acţiunile pe care le putem întreprinde chiar acum şi care sunt cele 5 soluţii pentru afaceri pentru a ieşi din blocajul pandemiei.

 

Mai departe va fi mult mai interesant, pentru unii mai greu, pentru alţii poate nu. Din acest motiv trebuie să fim pregătiţi.

Este nevoie să înţelegem acum care va fi “noul normal” pentru a putea depăşi perioada de după pandemie.

Ne-am lăsat duşi de val şi am identificat câteva soluţii pentru afaceri şi antreprenori care vă v-or inspira în alegerea acţiunilor pentru revenirea la muncă sau resuscitarea afacerii Dvs. după blocajul pandemiei.

  1. Cine sunteți pe piață, ce rol jucați în ecosistemul Dvs. de afaceri și care sunt principalii dvs. concurenți?

Pentru a lua decizii strategice inteligente, trebuie să înțelegeți poziția organizației Dvs. în mediul de afaceri din regiune.

Trebuie să înțelegeți, de asemenea, spre ce vă îndreptați. Puteți să vă redeschideți neschimbaţi după pandemie? Puteţi recâștiga terenul pierdut? Veţi falimenta sau veţi putea ieși ca lider de piață alimentat de evoluțiile din timpul blocării?

Ar trebui să faceți pași acum pentru a cartografia poziția Dvs. probabilă atunci când pandemia se ușurează.

  1. Care este planul tău pentru reîntoarcerea la muncă? Un plan cuprinde un şir de acțiuni care indică calea către poziția pe care speri să o obții. Ar trebui să explice ce trebuie să faci astăzi pentru a-ți atinge obiectivele mâine. În contextul actual, întrebarea este ce trebuie să faceți pentru a trece prin criză și pentru a vă întoarce la afaceri atunci când restricţiile dispar. Lipsa unui plan agravează dezorientarea într-o situație deja confuză. Atunci când întocmiți pașii pe care intenționați să-i faceți, gândiți-vă pe larg și profund.
  2. Ce perspective aveţi? Cum se va schimba cultura și identitatea companiei?

Perspectiva înseamnă modul în care o organizație vede lumea și pe sine însăși. După toate probabilitățile, cultura și identitatea Dvs. se vor schimba ca urmare a pandemiei. O criză poate reuni oamenii și poate facilita un spirit colectiv de anduranță – dar poate și să-l dezbine.

Este crucial să aveți în vedere modul în care vă poate evolua perspectiva. Cât de pregătită cultural a fost organizația Dvs. pentru a face față crizei? Situația în curs va reuni angajații sau îi va alunga? Vor vedea organizația altfel când se va reîncepe activitatea? Răspunsurile Dvs. vă vor ajuta să înţelegeţi ce puteți obține după ce se va încheia pandemia.

  1. Ce proiecte noi aveți nevoie pentru a lansa şi executa? Răspunsurile Dvs. la întrebările de mai sus ar trebui să vă îndrume către un set de proiecte pentru soluționarea problemelor legate de pandemie. Provocarea este să se acorde prioritate și să se coordoneze inițiativele care vor decide viitorul organizației. Aveți grijă la începerea proiectelor care depind de aceleași resurse critice, cum ar fi persoane specifice, manageri de top sau departamente specifice, precum IT. Cu prea multe inițiative noi, ați putea termina cu un război pentru resurse care întârzie sau dezactivează răspunsul strategic. Deoarece piaţa muncii va fi şi ea profund afectată prin lipsa şi aşa acută de specialişti calificaţi.
  2. Cât de pregătit sunteți să vă executați planurile și proiectele? În cele din urmă, trebuie să evaluați pregătirea organizației Dvs. Sunteți pregătit și capabil să îndepliniți proiectele pe care le-ați prezentat, în special dacă într-o mare parte munca s-a mutat la distanță? Observăm diferențe mari de pregătire la nivel individual, echipă, organizație și național. Resursele disponibile, împreună cu viteza și calitatea proceselor de luare a deciziilor, variază foarte mult, iar diferențele vor determina cine realizează și cine nu reușește.

Şi nu în ultimul rând, fiți conștienți că, consumatorii își vor aminti cum ați reacționat în timpul crizei. De exemplu creșterea prețurilor în timpul unei crize, ar putea avea un efect semnificativ asupra relațiilor cu clienții.

Companiile trebuie să acționeze astăzi dacă vor să activeze în viitor. Realizând acest lucru ne ajutăm pe noi dar şi lumea în general să se recupereze, care sperăm, să devină mai rezistentă în acest proces.

Ne susţinem reciproc, împreună v-om reuşi.